Boekingsvoorwaarden

  1. Op Tijd Komen: Wij vragen onze klanten vriendelijk om op tijd te komen voor hun geplande afspraak. Als een klant meer dan 10 minuten te laat arriveert, wordt de afspraak geannuleerd en beschouwd als een "No-Show". Er zal dan om een kleine vergoeding worden gevraagd voor het missen van de afspraak.

    In de bevestigingsmail van de afspraak zit een agendapunt met adres. Sla deze op in je agenda op je telefoon zodat je op tijd een melding krijgt om van huis te vertrekken (mits dit aan staat in jouw agendainstellingen).

  2. Wijzigen of Annuleren van Afspraak: Klanten hebben het recht om hun afspraak te wijzigen of te annuleren. Dit dient echter uiterlijk 1 uur voor de geplande aanvangstijd van de afspraak te gebeuren. Dit geeft ons de kans om de afspraak aan een andere klant aan te bieden.

  3. Vervolgafspraken: Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, vragen wij klanten om binnen 6 weken na hun laatste afspraak een vervolgafspraak te maken. Als een klant 6 weken geen vervolgafspraak maakt, wordt hun klantaccount gedeactiveerd. De gereserveerde tijd wordt dan beschikbaar gesteld voor nieuwe klanten die op de wachtlijst staan.

  4. Prijsverhogingen: EYECANDY The Hague behoudt zich het recht voor om jaarlijkse prijsverhogingen door te voeren. Klanten worden tijdig op de hoogte gebracht van eventuele prijswijzigingen.

  5. Verantwoordelijkheid voor Wimperextensions: Klanten zijn zelf verantwoordelijk voor de staat van hun wimperextensions. Indien klanten hun extensions natmaken, olie gebruiken, of de extensions zelf verwijderen, behouden wij het recht om een hoger tarief in rekening te brengen bij de vervolgafspraak. Als er geen extensions meer aanwezig zijn bij de vervolgafspraak, wordt dit beschouwd als het plaatsen van een nieuwe set.